Paluu etusivulle

Tervetuloa! Tässä askelmerkit ensimmäiselle kiertokäynnille.

PowerPoint-esitykset löydät täältä!

ASKEL 1

Lähtökohdaksi katsotaan, miten tuttu aihepiiri on meille yhteensä. Tässä pieni kyselylomake, tulokset tulevat kaikille näkyviin, nimiä ei kysytä.

ASKEL 2

Kieleni rajat ovat maailmani rajat. Käsitteet tutuiksi. Käsitteet ovat ajattelun työkaluja ja mahdollistavat yhteistyön. Sosiaalisen median käsitteitä.

ASKEL 3

Millä tavoin vapaan sivistystyön oppilaitokset voisivat hyödyntää sosiaalista mediaa opetuskäytössä? Tutustu Sometu-verkoston ryhmään Vapauden vangit.

ASKEL 4

Millaisia yhteisöjä on olemassa?

a) Verkostoituminen

b) Verkostoja

ASKEL 5

Mitä tulisi tietää sosiaalisesta mediasta?

Oma kokemus on tavattoman tärkeää. Suosittelen oman blogin tai wikin perustamista ja sosiaalisen median tutkimusmatkan päiväkirjan kirjoittamista. Ilmoita blogisi tai wikisi linkki Annelle tänne linkitettäväksi: anne.rongas (ÄT) gmail.com

ASKEL 6

Käytännön esimerkkejä ja opetusta ryhmien ja fanisivujen tekemiseen.

Käytä jotakin itse luomaasi web-sähköpostia, kuten Gmail, Hotmail tai Luukku. Näistä Gmail on monella tavalla sopivin: sieltä voit edelleenlähettää sähköpostit siihen osoitteeseen, jota seuraat. Gmailin roskapostisuodatin on tehokas. Muista välillä vierailla web-sähköpostissasi, ettei tilisi sulkeudu.

Twitter

Facebook

Ning

Elgg

Asennetaan omalle palvelimmelle. Open Source -ohjelma. Palveluna Elggiä tarjoaa Suomessa ainakin Mediamaisteri.

Ks. vertailu 25.11.2009 julkaistu: Comparison of Facebook, Ning and Elgg

EXTRA: kirjoja aiheesta

Eija Kallialan ja Tarmo Toikkasen **Sosiaalinen media opetuksessa** –kirja (Finn Lectura, 2009) on nimensä mukaisesti suunnattu opettajille mutta sopii hyvin alkuoppaaksi myös muille sosiaalisen median hyötykäytöstä kiinnostuneille.
Tuija Aallon ja Marylka Yoe Uusisaaren **Nettielämää – Sosiaalisen median maailmat** –kirja (BTJ Kustannus, 2009) keskittyy opastamaan yksityistä kansalaista uuden viestintäkulttuurin pariin.

Paluu etusivulle

Mainokset

  1. mjansson

    Anne miten iso ryhmä teillä on kasassa? Tämä vaikuttaa mielenkiintoiselta ja toteutuksesi on mukavan selkeä. Jään mielelläni seuraamaan mitä täällä tapahtuu, vaikka en ole kohderyhmään kuuluva. Pääsen toivottavasti jo 😉 2010 kehittämään vastaavaa osaamista meidän oppilaitoksessa.

  2. Hei vain, seuraile ihmeessä! Seuraavaksi tutustumme kollektiiviseen kirjoittamiseen ja sen eri muotoihin. Kolmantena vaiheena tutustumme sulautettuun opetukseen ja siihen, mitä verkkodidaktisia ratkaisuja sekä työvälineitä on tarjolla.
Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s%d bloggers like this: