Tapahtumien taustakanavat verkossa

Viime aikoina kotimaassakin on tullut tavaksi laajentaa tapahtumaa verkkoon. Ohjelma julkaistaan verkossa, esityksiä linkitetään ohjelmaan. Tapahtuman blogi avaa tilaa palautteelle ja keskustelulle. Mikrokanavat, kuten Twitter tai Qaiku, toimivat lyhyiden tiedotteiden välittämisessä, paikalla olevien kommentoinnissa sekä kaukaa seuraavien ajan tasalla pitämisessä.

Viime aikoina varsinkin suoraa taustakanavaa on käytetty myös omien kriitikontaitojen näyttämönä. Tekstin avulla on heitelty mätiä tomaatteja lavalle. Jatkossa varmasti opitaan käyttäytymään ja esiintyjätkin osaavat sovittaa yleisön roolin toimivaksi. Taustakanavan paikkaakin varmasti jatkossa osataan harkita eri osapuolten yhteisenä neuvotteluna.

Räikeitä esimerkkejä ja niiden pohdiskelua:

Kuitenkin enimmäkseen taustakanavat ovat pitäneet yleisön ajantasalla ja avanneet ulkopuolisillekin ikkunoita kiinnostaviin tapahtumiin. Jo ennen järjestävän organisoimia taustakanavia yleisö on ottanut mikrobloggauksen käyttöön Jaiku-palvelussa, sen seuraajassa Qaikussa sekä Twitterissä. Esimerkiksi Qaiku-palveluun perustetussa Seminaarikannussa raportoidaan tiuhaan erilaisia esityksiä. Rapoilu, kuten sisäpiirissä nimitetään, ei avaudu aivan hetkessä, mutta viestivirtaan tottuneille tämän tapainen oheistoiminto on muuttunut luontevaksi tavaksi tehdä muistiinpanoja ja jakaa ne saman tien tuttaville.

Tapahtuman verkkosivut ovat yhä useammin korvautuneet blogilla tai wikillä. Oletko törmännyt kiinnostaviin seminaari- tai konferenssisivuihin? Kerro kommentissa. Millä tavalla oman organisaatiosi tapahtumissa on hyödynnetty sosiaalista mediaa tai miten sitä voitaisiin hyödyntää?

Tässä joitakin äskettäisiä tapahtumia ja erilaisia verkkolaajennuksia:

Mainokset

  1. amrongas

    Twitter-kirjasta apua alkumatkalle, ks. kirjan arviointi Scription sivuilla http://www.scriptio.fi/blogit/?x2126163=w2646697

  2. Via Minna Takala (Sometu-keskustelu http://www.sometu.fi/forum/topics/twitter-kapina-highedweb ):

    ”Monipuolinen Pdf opas esityksiin ja taustakanavien käyttöön
    http://www.speakingaboutpresenting.com/wp-content/uploads/Twitter.pdf

    Olivia Michell Uudesta Seelannista on kirjoittanut mielenkiintoisen 6 perusteellisen oppaan aiheesta.”
Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s%d bloggers like this: